Site logo
old-job-new-job
By octombrie 10, 2024 Recrutare

Într-o postare anterioară pe blog, am scris despre stresul și burnout-ul la locul de muncă, care pot fi prevenite, dacă nu există altă cale, prin schimbarea locului de muncă. Desigur, aceasta nu este o decizie ușoară și există mulți factori de luat în considerare, dar există momente când trebuie să iei o decizie, să respiri adânc și să mergi mai departe. Întrebarea este cum?

La asta încerc să răspund în articolul de astăzi!

Schimbarea locului de muncă este adesea un punct de cotitură în viața unei persoane și poate avea loc din proprie inițiativă sau la întâmplare.

1. Incertitudine versus noi oportunități și dezvoltare

Majoritatea oamenilor se tem de schimbare din aceste motive, chiar dacă un nou loc de muncă poate oferi noi provocări și oportunități de învățare care îi pot ajuta să se dezvolte profesional. Acest lucru este deosebit de important în cazul în care considerați că nu existau oportunități de progres la locul de muncă anterior. Deși noul mediu poate fi nefamiliar, merită să-l încercați, mai ales dacă locul de muncă anterior era lipsit de provocări sau toxic.

2. Risc versus condiții de muncă mai bune

O schimbare a jobului poate oferi posibilitatea unui salariu mai bun, a unui program de lucru mai flexibil sau chiar a unui mediu mai bun. În același timp, dezvoltarea profesională și personală poate fi o prioritate, dar nu există nicio garanție că noul loc de muncă va fi perfect. Anxietatea de adaptare poate înrăutăți lucrurile, dar acestea pot fi pozitive dincolo de perioada inițială. Iar această schimbare merită riscul.

3. Pierderea stabilității versus un salariu mai mare

O situație necunoscută implică multe riscuri, iar perioada de probă poate fi stresantă. Confortul locului de muncă anterior poate fi o pierdere, dar salariul mai mare și recunoașterea competențelor voastre pot diminua tensiunea. Dacă nu sunteți fericit la un loc de muncă, probabil că este timpul pentru o schimbare și merită să încercați necunoscutul.

4. Relațiile vechi versus noul anturaj

Despărțirea de foștii colegi, cu care poate ați lucrat mulți ani, poate fi epuizantă din punct de vedere emoțional, dar un nou loc de muncă nu înseamnă neapărat o deteriorare a relațiilor. O nouă companie poate oferi un program de lucru mai flexibil sau un echilibru mai bun între viața profesională și cea privată, astfel încât munca să nu vină în detrimentul relațiilor. Dacă lucrați într-un domeniu similar, foștii colegi vă pot fi de ajutor.

5. Fragmentare versus satisfacție personală

Dacă ne gândim în mod repetat la schimbare, ne apropiem din ce în ce mai mult de momentul în care să o facem. Dacă nu ne mai simțim confortabil la vechiul nostru loc de muncă, o schimbare a locului de muncă poate fi un nou început care crește satisfacția și bunăstarea generală.

De fapt, nu există un mod corect sau greșit de a proceda, schimbarea carierei este atât curajoasă și interesantă, cât și înfricoșătoare și provocatoare și, deși aduce multe lucruri noi interesante, poate fi și dificilă. Ori de câte ori doriți să faceți o schimbare, analizați-vă opțiunile, propriile competențe și, dacă sunteți pregătit pentru noile provocări, treceți mai departe.

Biroul nostru vă poate ajuta mult în acest proces, oferindu-vă consiliere, sprijin și servicii de căutare a unui loc de muncă pentru a vă ușura acest proces, dacă apelați la noi!

Locuri de muncă în România

Locuri de muncă în Europa

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Sign in

Sign Up

Forgotten Password

Distribuie