Site logo
muncii-sezoniere
De mai 6, 2024 Recrutare

Munca de sezon, după cum indică și numele, este o ofertă care durează o perioadă limitată de timp, de obicei o perioadă de vară sau, uneori, de iarnă. Sezonul de vacanță sau sezonul de schi este perioada în care companiile, în special unitățile de restaurație, sunt în căutare de colegi. În acest articol, analizăm cum să căutați un loc de muncă sezonier și dacă ar trebui să o faceți.

La începutul sezonului de vară, o multitudine de locuri de muncă sezoniere pot apărea pe diverse rețele de socializare, dar trebuie să vă gândiți întotdeauna ce să alegeți, dacă alegeți. Locurile de muncă sezoniere pot oferi adesea lucruri minunate, dar trebuie să împărțiți opțiunile.

Ce aștept de la acest loc de muncă?

Aceasta este o întrebare cheie, deoarece contează dacă începeți un loc de muncă sezonier ca tânăr în vacanță sau dacă doriți să asigurați un trai pe termen lung pentru familia  printr-o oportunitate rapidă.  Ca tânăr, munca sezonieră este distractivă, deoarece are multe beneficii, de la un program de lucru până la învățarea unei limbi străine.

Cum să căutăm?

În ceea ce privește tinerii, ar trebui să vă concentrați asupra beneficiilor, deoarece nu sunteți la început de carieră, ci doar în căutarea unui loc de muncă de vară pentru a câștiga bani. Bineînțeles, asta nu înseamnă că nu trebuie să iei în serios acest job sau că angajatorul nu are obligații. Există oportunități în multe domenii, de la turism la festivaluri. În sectorul turismului, puteți lucra în hoteluri din diferite stațiuni de vacanță și case de odihnă, dar este nevoie și de lucrători sezonieri în zonele de odihnă și în apropierea stațiunilor de schi. Stațiunile de schi angajează, de asemenea, persoane pentru 1-2 luni la un moment dat și merită să le încerci.

Sectorul comercial este, de asemenea, un domeniu în care puteți găsi de lucru, există întotdeauna o cerere de oameni care să lucreze în târguri în perioada sărbătorilor, dar puteți aplica și pentru evenimente și festivaluri!

În același timp, cel mai mare domeniu în care se caută lucrători sezonieri este agricultura: stropitul și îngrijirea pomilor fructiferi, grădinăritul, recoltarea, culesul. De fapt, putem accepta muncă sezonieră în orice moment al anului, atât în țară, cât și în străinătate.

Cu siguranță merită să fii atent la modul și locul în care alegi să lucrezi ca job de vară. Este important să fii atent și să verifici cu compania care te angajează pentru a te asigura că respectă reglementările și că vei primi beneficiile promise.

Prin urmare, este esențial să alegeți o opțiune de încredere. Agenția noastră de recrutare vă poate ajuta în acest sens, deoarece există uneori oportunități de muncă sezonieră pe care avem grijă să le recomandăm clienților noștri. Deși este posibil să nu aveți suficientă experiență profesională ca tânăr, munca sezonieră poate fi o modalitate bună de a obține un loc de muncă, dar o scrisoare de intenție vă poate ajuta să obțineți un loc de muncă. De asemenea, puteți cere ajutorul unei agenții de recrutare în acest sens.

Mai multe avantaje, mai puține dezavantaje?

Munca temporară are atât avantaje, cât și dezavantaje. Primele includ flexibilitatea și, adesea, orele de lucru mai scurte. Este, de asemenea, o modalitate excelentă de a dobândi experiență în calitate de tânăr, deoarece, indiferent de locul de muncă ales, puteți cunoaște meseria, puteți încerca o varietate de locuri de muncă și chiar participa gratuit la diferite evenimente (sezonul festivalurilor).

Partea negativă este că poate fi o muncă solicitantă, pe termen scurt, temporară și nu întotdeauna bine plătită.

Poți opta ca adult cu o familie?

În orice etapă a vieții, poate apărea ideea de a lucra sezonier în țară sau în străinătate, dar merită să luați în considerare opțiunile. În timp ce munca sezonieră poate fi uneori mai profitabilă, incertă și de scurtă durată, găsirea unui loc de muncă acasă este adesea mai plină de satisfacții. Cu ajutorul unei agenții de recrutare, puteți căuta oportunități care să facă din rămânerea acasă o idee bună, deoarece munca sezonieră, oricât de mult ar dura, vă poate despărți de familie și prieteni și poate face mai mult rău decât bine.

Decizia aparține, bineînțeles, fiecăruia în parte, dar, dacă tot vă gândiți la acest lucru, este bine să analizați diferitele oferte și oportunități de angajare din această țară, deoarece este în interesul companiilor să angajeze pe termen lung oameni buni și bine pregătiți.

Pentru mai multe informații despre IJC Jobs și despre cum să găsiți un loc de muncă sezonier sau chiar la domiciliu, vizitați site-ul nostru și contactați-ne – suntem la doar un click distanță.

 

Locuri de muncă în România

Locuri de muncă în Europa

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Autentificare

Înregistrează-te

Parola uitată

Distribuie