Locul de muncă este un mediu plin de provocări, cu mulți stimuli în plus față de sarcinile zilnice. Așa-numitele riscuri psihosociale pot fi cauzate de multe lucruri, dar sunt mai ușor de controlat cu o bună organizare din partea noastră și cu sprijin și bună gestionare din partea angajatorilor.
Haideți să vedem câteva sfaturi pentru a face față situațiilor stresante și a preveni epuizarea profesională!
1. Recunoașterea realității
Este important să recunoaștem că ni se întâmplă ceva care ne afectează negativ viața noastră de zi cu zi. Simptomele fizice sunt legate de simptomele psihologice și merită să ne uităm la ceea ce ne indică corpul nostru. Durerile de cap, oboseala constantă – chiar și atunci când am dormit – , lipsa de motivație, iritabilitatea sunt toate semne. În același timp, performanțele noastre profesionale scad, amânăm lucrurile mai des, poate că creativitatea noastră de altădată se transformă în apatie. Recunoașterea acestor semne ne permite să știm că suntem supuși unei mari presiuni și stres.
2. Elaborarea unui plan de gestionare
Un plan de administrare poate fi scris sau doar în mintea noastră. Este important să o luăm pas cu pas, de la mic la mare, și să nu încercăm să facem totul într-o singură zi. Căutați sprijin, discutați despre problemele care apar.
3. Pauzele, o atmosferă plăcută
Fiecare loc de muncă are o pauză de prânz, dar, dacă este posibil, includeți pauze mici. Acesta este un moment pentru a vă conecta cu colegii și pentru a vorbi despre lucruri care nu au legătură directă cu munca. Dacă vă este greu să vă îndepărtați de muncă, citiți bloguri și articole despre aceasta.
4. Programare, amânare
Organizarea timpului este o ramură separată a managementului, dar indiferent de funcție, aveți grijă cum vă împărțiți timpul. Concentrați-vă întotdeauna pe cea mai importantă sarcină și numai pe aceasta. Amânați sau rugați pe altcineva să facă ceea ce este mai puțin important. Merită să cereți ajutor și să profitați de ocazie. De asemenea, este important să învățați să spuneți nu oricui. Este, de asemenea, posibil să spunem nu unui superior sau unui coleg dacă ceva este prea mult sau dificil pentru noi sau dacă nu este direct în atribuțiile noastre.
5. Comunicarea
Abilitățile de comunicare sunt importante în multe locuri de muncă, dar ar trebui să le folosim bine nu numai pentru activitatea noastră, ci și pentru noi înșine. Dacă vă simțiți copleșiți, cereți ajutorul superiorului vostru, raportați problema. Pentru manageri, este important să se educe, deoarece acest lucru poate promova bunăstarea mentală la locul de muncă. Organizarea de programe comune, sesiuni de transparență și team-building va consolida echipa, încrederea și, de asemenea, loialitatea colegilor față de firmă.
6. Mediu de lucru optim
Indiferent dacă lucrați într-un birou, în aer liber sau într-o fabrică, este important să aveți condiții adecvate. Camerele spațioase, ventilația și mobilierul de calitate sunt toate benefice pentru sănătate, deoarece confortul, postura bună și un mediu plăcut sporesc și moralul. Facilitățile din sala de mese și furnizarea de cafea și fructe îmbunătățesc, de asemenea, starea de bine.
7. Odihnă regulată
Deși adesea credem că ne odihnim, nu este întotdeauna așa. Prin faptul că nu lucrăm, nu am renunțat la munca noastră. Odihna este atunci când mintea și corpul nostru fac lucruri care ne plac și care ne scot din impas. Să ne grăbim spre casă sau să luăm autobuzul de la serviciu în timp ce trecem prin agenda sarcinilor de mâine nu înseamnă odihnă. Cu toate acestea, o plimbare prin parc, observarea toamnei în natură sau un apel telefonic cu prietenii este. Încercați să păstrați un echilibru, începeți cu pași mici, faceți o plimbare, dați-vă drumul gândurilor, acordați atenție împrejurimilor. Iar acest lucru poate fi extins și continuat acasă.
Dacă nu funcționează?
Dacă sfaturile de mai sus nu funcționează și vă simțiți copleșit, ceea ce este dăunător fizic și mental, merită să luați în considerare o schimbare. Schimbarea locului de muncă este o decizie importantă, poate părea adesea un pas înfricoșător de luat, dar, dacă este necesar, există ajutor disponibil.
Echipa de la IJC Jobs vă poate ajuta și în acest caz, cu rețeaua sa extinsă de contacte, cunoștințe despre companii și oferte personalizate.
Vom discuta despre acest lucru în următoarea noastră postare!
Distribuie
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Tumblr
WhatsApp
VK
Mail