Site logo
de-ce-este-avantajos-sa-fii-au-pair
De mai 2, 2024 Recrutare

În tinerețe, chiar și după terminarea liceului sau a universității, mulți dintre noi se întreabă dacă ar trebui să încerce în străinătate. Răspunsul nu este întotdeauna clar, există multe îndoieli și întrebări. Dorim să răspundem la unele dintre ele și să vă arătăm de ce munca au pair este un lucru bun, care sunt beneficiile și ce puteți învăța din ea.

Unul dintre principalele beneficii este acela de a învăța o limbă sau de a vă consolida competențele lingvistice existente. În calitate de tânăr absolvent, fie că este la universitate sau la liceu, cursurile de limbi străine sunt costisitoare, dar una dintre cele mai bune modalități de a dobândi cunoștințe este să încerci să folosești limba respectivă. Acesta este punctul în care un program au pair vă poate ajuta cel mai mult. Cunoașterea limbii este, de asemenea, foarte importantă și mai târziu în viață, iar multe locuri de muncă necesită cel puțin un nivel de comunicare în limba engleză, care se învață cel mai bine prin vorbire. De aceea, vă recomandăm să vă încercați norocul de a deveni au pair!

1. Călătorii economice, învățare

Unul dintre argumentele principale este că poți călători și învăța ieftin, chiar gratuit, și poți găsi oportunități pe care nu le-ai găsi pe piața muncii ca favorizat acasă. Să mergi în străinătate – odată ajuns acolo – este adesea foarte ieftin, iar în ceea ce privește traiul acolo, nu trebuie să îți faci griji în privința costurilor, deoarece cheltuielile de bază (cazare, mâncare) sunt acoperite.

2. Cunoașterea mediului dintr-o țară

Fie că alegeți o țară sau un oraș mare, veți călători cu siguranță. Acest lucru nu numai că ne va duce în locuri noi, dar ne va schimba și capacitatea de a ne integra, de a cunoaște locuri și oameni. Putem merge în țări sau în zone din cadrul țărilor în care ne-am dorit întotdeauna să ajungem.

3. Învățarea unei limbi străine

Unul dintre principalele argumente pentru a lucra ca au pair este învățarea limbilor străine. La urma urmei, ce mod mai bun de a învăța o limbă decât să o folosești? Mai ales cu copiii, al căror vocabular și stil de vorbire este mai simplu și mai ușor de digerat. În acest fel, ne putem îmbunătăți competențele lingvistice, iar multe familii investesc chiar în școli și cursuri de limbi străine, pentru a putea trece un examen de limbă! Toate acestea pot fi valorificate într-o cu totul altă muncă acasă.

4. Noi prietenii, cunoștințe

Atunci când aleg un au pair, familiile caută o persoană care să se integreze în stilul lor de familie, așa că este posibil să se lege prietenii. Cu toate acestea, un mediu de lucru prietenos este cu siguranță important, deoarece vei învăța stilul de viață al familiei gazdă, ritmul de viață și modul de gândire al localnicilor, devenind astfel mai deschis la lume și mai tolerant față de cei din jur.

5. O experiență cu bucuriile și necazurile paternității

Nu toți tinerii au un frate sau o soră mai mică de care să aibă grijă, iar munca au pair vă oferă șansa de a încerca acest lucru. Încercarea de a fi părinte, indiferent dacă va veni sau nu mai târziu, este o experiență interesantă pentru noi toți. Găsirea unei căi de mijloc între extremele „iubesc copiii” și „lucrez cu copiii” este posibilă prin munca la au pair, fiind o provocare, dar și foarte plină de satisfacții.

6. Dezvoltarea competențelor

Pe lângă munca de zi cu zi și rutina obișnuită, au pair-urile care lucrează în străinătate au parte și de o dezvoltare personală. Pe lângă îngrijirea copiilor și treburile casnice, există diverse alte aspecte care trebuie acoperite, fie că este vorba de comunicare sau de rezolvarea problemelor. Faptul de a fi organizat, de a face față provocărilor zilnice și de a duce la bun sfârșit sarcinile te va pregăti pentru a te putea mișca flexibil, rapid și empatic în orice loc de muncă în viitor.

7. Învățare și dobândirea de valori

Învățarea pe parcursul întregii vieți poate fi începutul unui program au pair, deoarece toată lumea are nevoie de bani, iar cu acest loc de muncă un tânăr poate începe să își construiască propria viață. Un salariu pe măsura timpului petrecut la muncă este suficient pentru a-ți împlini ambițiile, dar ai putea încerca și să urmezi o facultate în țara în care studiezi!

+1 motiv pentru a deveni au pair: copiii!

Acesta ar fi putut fi primul motiv, evident, pentru că este esențial ca cei care acceptă acest job să iubească copiii, dar de multe ori abia în timpul sau după aceea aflăm cât de mult a primit bonă de la cei mici. Deși principala ta sarcină este de a crește și îngriji copiii, nu este un job, ci o legătură. Copiii pot relaționa cu adevărat, joaca, mersul la cinema, plimbarea, învățarea împreună nu vor defini doar viața lor, ci și a ta!

Prin urmare, pregătiți-vă pentru un loc de muncă au pair, ar putea fi una dintre cele mai mari aventuri din viața voastră!

Pentru mai multe informații despre IJC Jobs și despre cum să vă implicați în programul au pair, vizitați site-ul nostru și contactați-ne – suntem la doar un click distanță.

Locuri de muncă în România

Locuri de muncă în Europa

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Autentificare

Înregistrează-te

Parola uitată

Distribuie