Site logo
puncte-de-vedere-la-angajare
De aprilie 30, 2024 Recrutare

Cum să alegem un coleg? – Aceasta este o întrebare pe care mulți manageri și-o pun atunci când caută un nou coleg dintr-un motiv sau altul. Acest lucru poate fi pentru a extinde echipa, dar și din cauză că cineva trebuie să fie înlocuit. Se spune că nimeni nu este de neînlocuit, dar acest lucru nu este în totalitate adevărat, deoarece dacă pierzi pe cineva care cunoaște deja compania și așteptările acesteia, poate fi dificil pentru angajator.

Pentru a selecta în mod eficient un nou angajat, este necesar să se răspundă la diferite întrebări și să se îndeplinească diferite condiții.

Ai nevoie de un nou coleg?

Angajarea unui nou angajat este întotdeauna o provocare și un risc, așa că este important să știi din timp de cine ai nevoie, în ce domeniu și pentru cât timp. Odată ce ați stabilit așteptările, trebuie să fiți precis și detaliat, deoarece viitorul angajat trebuie să știe ce presupune postul respectiv.

Cum se desfășoară procesul de selecție?

Un proces de recrutare extern este mai rapid și mai eficient decât o soluție internă, deoarece aceasta din urmă poate distrage atenția de la competențele reale ale candidaților prin oferirea de referințe diferite. Experiența extinsă, bazele de date și experiența agențiilor de recrutare pot fi de mare ajutor pentru companii în găsirea celei mai bune persoane pentru postul respectiv.

În ce mod să așteptăm candidații?

După ce agenția de recrutare a colectat și transmis CV-urile candidaților selectați, este important să îi invităm cât mai curând posibil la interviu. Acest lucru este important și pentru gestionarea timpului, mai ales dacă vor fi mai multe runde de interviuri. Este important, atât pentru angajatul intervievat, cât și pentru compania care îl recomandă, să se pună întrebări relevante, chiar de la primul interviu: titlul postului, funcția, programul de lucru și salariul. Acesta este modul în care se întâlnesc așteptările și oferta și în care ambele părți pot spune da sau nu.

Primii pași împreună!

Odată ce am găsit un coleg cu care să lucrăm în viitor, pe lângă informarea candidatului selectat, este important să oferim feedback candidaților respinși, de preferință pe un ton încurajator. Cu persoana care este potrivită pentru post și toate aspectele practice au fost abordate în cadrul interviului (sarcini, program de lucru, salariu, bonusuri, concedii), este important să începem procesul de integrare. Atașamentul față de locul de muncă, relația dintre angajator și angajat, se dezvoltă treptat și, deși unele locuri de muncă și sarcini sunt clare și simple, este esențial ca noul coleg să le înțeleagă și să le învețe. Integrarea, integrarea colegului în viața companiei, este atât în beneficiul antreprenorului, cât și al candidatului. Un bun început este să trimiteți un e-mail de bun venit cu informații despre operațiunile companiei, obiectivele, colegii, regulile interne și, eventual, despre formare.

Un proces de recrutare are succes dacă atât angajatul, cât și angajatorul sunt mulțumiți la final, dacă fiecare primește ceea ce așteaptă și dacă pot colabora pe termen lung. Timpul va dovedi că aceste decizii sunt corecte, dar ceea ce contează este impresia, cunoștințele și instrumentele de comunicare cu care părțile încep să lucreze împreună.

Pentru mai multe informații despre serviciile oferite de IJC Jobs și cum putem fi partenerul tău în procesul de recrutare, vizitează site-ul nostru și scrie-ne – suntem la doar un click distanță.

Locuri de muncă în România

Locuri de muncă în Europa

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Autentificare

Înregistrează-te

Parola uitată

Distribuie