Site logo
De mai 24, 2024 Recrutare

Am mai publicat informații despre beneficiile locurilor de muncă sezoniere și ale joburilor pentru expatriați și despre ce înseamnă să lucrezi în străinătate, dar în acest articol vom analiza mai în detaliu opțiunile și vom analiza cum să te gândești dacă să pleci sau să rămâi. Care sunt argumentele pentru a lucra în străinătate? Cum să vă decideți? Cum să cauți și unde? Haideți să vedem răspunsurile la aceste întrebări!

După perioada de stagnare de pe piața muncii de la începutul anului, din primăvară până la sfârșitul toamnei, se deschid oportunități pentru muncitori care oferă oportunități sezoniere pentru candidați.

Există o mulțime de oportunități pentru cei care doresc să lucreze în străinătate pentru a profita de această șansă și a călători, pentru a încerca noi domenii. Profesorii caută uneori locuri de muncă de vară pentru două sau trei luni, unde pot chiar să își încerce norocul ca muncitor. Cu toate acestea, multe persoane caută, de asemenea, locuri de muncă în Germania, multe dintre ele în locuri în care cunoștințele de limbă nu sunt esențiale.

Un alt aspect de care trebuie să țină cont persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă este asigurarea unei cazări, deoarece acestea pleacă în străinătate pentru a lucra pentru o perioadă limitată de timp și trebuie să economisească bani.

De ce să căutați un loc de muncă în Europa?

Printre principalele motive se numără potențialul bun de câștig pe piața muncii din Germania, Irlanda, accesul relativ ușor din România și oportunitățile de învățare a limbilor străine. Ofertele din agricultură și industria productivă vin, de obicei, cu cazare, gratuit sau pentru un tarif minim. În Germania, de exemplu, industria cu cea mai rapidă creștere este sectorul automobilelor, așa că multe fabrici caută lucrători în producție, chiar și pentru început imediat, așa că, odată ce vă trimiteți CV-ul, este posibil să fiți gata de plecare în câteva zile. În Europa crește cererea de lucrători calificați, așa că cei care au competențele potrivite pot aplica cu succes pentru locuri de muncă în străinătate. Există, de asemenea, locuri de muncă în agricultură, vinăriile căutând lucrători care să culeagă strugurii, dar puteți aplica și pentru recoltarea altor culturi. De asemenea, sunt bineveniți candidații care nu au cunoștințe de limbi străine și oferă transport și cazare. Totodată, îngrijirea persoanelor în vârstă este, de asemenea, o oportunitate de a lucra în străinătate, deoarece multe locuri de muncă sunt în căutare de asistente medicale și îngrijitoare potrivite, iar în aceste locuri se asigură cazare și masă. Ocazional, sunt angajate și menajere, grădinari și șoferi, iar noi vom relata mai detaliat despre aceste oportunități.

Cum să aplicați?

Dacă sunteți în căutarea unui loc de muncă în străinătate, ar trebui să apelați la serviciile unei agenții de recrutare, deoarece escrocii pot apărea pe rețelele de socializare, cerând un avans, uneori o sumă mare de bani, ceea ce poate fi periculos. Asigurați-vă că contactați o agenție de recrutare, cereți-i ajutorul pentru a vă scrie sau traduce CV-ul și verificați compania sau angajatorul pentru care doriți să lucrați. Nu plătiți niciodată pentru un plasament, deoarece este ilegal și suspicios să plătiți pentru o oportunitate care este gratuită și care vă limitează viitorul loc de muncă și potențialul de câștig.

Biroul de recrutare IJC Jobs îi poate ajuta, de asemenea, pe cei care caută oportunități în străinătate, cu oferte în Marea Britanie, Irlanda, Germania și, ocazional, în alte țări europene. Serviciile noastre sunt gratuite și vă putem ajuta cu orice, de la găsirea unui loc de muncă până la organizarea călătoriei și păstrarea legăturii după ce ați plecat de acasă. Pentru cei care caută un loc de muncă în străinătate, Germania este, de asemenea, un loc bun pentru a căuta în sectorul agricol: există oferte pentru cules de fructe, cultivarea legumelor, dar puteți lucra și în podgorii până toamna târziu sau chiar în îngrijirea persoanelor în vârstă. În Irlanda puteți participa la programe au pair, în Anglia avem locuri de muncă mai ales pentru cupluri în menaj și grădinărit, sau chiar pentru femei singure în curățenie sau ca bone. Mai putem oferi și bărbaților locuri de muncă în grădinărit/întreținere. Acestea vor fi abordate mai detaliat într-un articol viitor, dar între timp, dacă doriți mai multe informații, puteți găsi datele noastre de contact și posturile noastre vacante actuale.

La interviu, puneți toate întrebările care vă interesează, fie că este vorba despre locul de muncă, despre cazare sau despre zonă, pentru a evita dezamăgirile.

Ce ne așteaptă acolo afară?

Cei care lucrează în străinătate o fac în mare parte pentru a-și câștiga existența. Cu toate acestea, merită să ne gândim dacă dorim cu adevărat să plecăm și pentru cât timp. Un loc de muncă în afara țării nu este întotdeauna stabil și pe termen lung și, deși poate fi bine plătit, siguranța și stabilitatea unui loc de muncă în țara de origine poate valora mai mult.

Dacă vă decideți să plecați, merită să vă uitați unde

unde mergem, cum este orașul, cine locuiește acolo, ce locuri sunt disponibile și dacă avem tot ce ne trebuie. Pe lângă locul de muncă, viața socială este importantă, unora le place să iasă în diferite locuri de distracție, altora le plac centrele comerciale sau piețele, dar altora le place să își trăiască viața spirituală într-o biserică.

Pe baza informațiilor pe care le-ați adunat, ar trebui să vă gândiți dacă doriți să lucrați în străinătate sau să căutați cel mai bun loc de muncă pentru dumneavoastră în țară.

Bineînțeles, atunci când este vorba de ceva temporar, merită să încercați, deoarece, pe lângă salariu, puteți învăța o limbă, puteți cunoaște alți oameni și puteți cunoaște cultura și obiceiurile unei alte țări. Învățarea este, de asemenea, o parte importantă a acestui tip de muncă, deoarece experiența și competențele profesionale pe care le dobândiți pot duce la inițierea unei afaceri similare acasă cu cea în care ați lucrat în străinătate.

Pentru ca ofertele de locuri de muncă vacante să găsească solicitanții potriviți și pentru a ne asigura că candidații sunt pregătiți pentru provocările care îi așteaptă, vom continua să oferim sfaturi și oportunități. Dacă sunteți în căutarea unui loc de muncă, dacă doriți o schimbare, dacă doriți să încercați un domeniu nou, nu ezitați să contactați IJC Jobs!

Locuri de muncă în România

Locuri de muncă în Europa

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Autentificare

Înregistrează-te

Parola uitată

Distribuie