Beneficiarii serviciului de îngrijire socio-medicală la domiciliu se pot diferenţia în trei categorii:

1.Asistaţi permanenţi

Această categorie de beneficiari este formată din persoane care necesită îngrijiri şi tratamente socio-medicale, conform evaluărilor efectuate, nevoilor identificate şi planulrilor de îngrijiri întocmite. În caz de tratament medical posedă de o recomandare a medicului de familie sau medic specialist. Au dosare personale întocmite pe baza datelor următoare:
Anchetă socială (date personale a asistatului, datele personale a persoanei de contact, evaluare socială: locuinţa clientului, starea economico-financiară, relaţiile sociale, probleme speciale, nevoi identificate,evaluare medicală: boli de care a suferit cu relevanţă pentru starea lui actuală, alergii, boli diagnostizate în prezent, medicaţie, recomandări a medicului de familie, nevoi identificate)
Plan de îngrijiri
Contract de furnizare a serviciului de îngrijire la domiciliu

2.Asistaţi ambulanţi/ocazionali:

Pe lângă asistaţi permanenţi avem solicitări ocazionale, la pacienţi ambulanţi. La aceste cereri oferim serviciile noastre similare cu cei ai asistaţilor permanenţi, înregistrati. Ei reprezintă un număr important de beneficiari, pentru că se adresează serviciului nostru neavând alte resurse. Serviciul nostru este prezent zilnic în sate izolate, unde medicul de familie sau personal competent de îngrijire nu se deplasează, sau doar o dată pe săptămână.

3. Asistaţi dotaţi cu unelte auxiliare specifice bolii sau alte materiale ajutătoare (cârje, scaun WC, cărucior, pat cu saltea, materiale de incontinenţă, saci stoma, saci urinari)